Για τη μεταφορά δεδομένων ελέγχου σε όλα τα στοιχεία διαχείρισης κτιρίων, ένα σύστημα απαιτείται να καταργεί τα προβλήματα των απομονωμένων συσκευών, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα εξαρτήματα επικοινωνούν μέσω μιας κοινής γλώσσας:

Αυτοματισμοί με Instabus KNX. Ότι πιο σύγχρονο στον έλεγχο της εγκατάστασης.Ένα σπίτι ευχάριστο, άνετο, ασφαλές και οικονομικό που χαίρεστε να ζείτε σ' αυτό και να περνάτε ώρες με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας.

Η ανάγκη για περισσότερη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται διαρκώς μεγαλύτερη σε όλους τους χώρους όπως η κατοικία ο κήπος και φυσικά τα μεγάλα κτίρια γραφεία εμπορικά κέντρα αίθουσες συνεδριάσεων κ.τ.λ.

Εξοικονόμηση ενέργειας με Instabus KNX / EIB.Τα συστήματα έξυπνης τεχνολογίας προσφέρουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας. Εδώ η τεχνολογία Instabus KNX / EIB  χρησιμοποιείται με ευέλικτες επιλογές λειτουργίας για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του χώρου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης της ενέργειας που αποσκοπούν ακριβώς σύμφωνα με τις ανάγκες των ενοίκων. 

Το κόστος ενός έργου ΚΝΧ εξαρτάται από το βαθμό αυτοματισμού ο οποίος προκύπτει από τις ανάγκες του κτιρίου και των χρηστών. Όπως επισημάνθηκε και παραπάνω είναι καθοριστικής σημασίας η φάση του σχεδιασμού και της διερεύνησης αναγκών προκειμένου ο χρήστης να πληρώσει για να εκπληρώσει τις ανάγκες του και να παραλάβει ένα κτίριο μελλοντικά επεκτάσιμο και ανοιχτό στις τεχνολογικές εξελίξεις.